Забравете Бали, Миконос и Сен Тропе. Новата и за момента

...
 Забравете Бали, Миконос и Сен Тропе. Новата и за момента
Коментари Харесай

Турският курорт, сравняван с Миконос и Сен Тропе

 Забравете Бали, Миконос и Сен Тропе. Новата и за момента не доста известна първокласна дестинация е покрай България. Турският курорт Бодрум е постоянно посещаван от европейски туристи, само че в последните години попада в радара и на летуващите хора от Съединени американски щати, написа Business Insider.
Намира се в югозападната част на Турция и има изход на Бяло море. Две издания - Both Condé Nast Traveler и Bloomberg оповестиха Бодрум като едно от най-хубавите места за отмора през 2019 година, като даже от Bloomberg предложиха на читателите си да заобикалят Бали, за сметка точно на Бодрум.

Именно там се намират и редица петзвездни хотелски вериги, като да вземем за пример Six Senses и Edition Hotels.

Бодрум впечатлява, както с първокласните си хотели, по този начин и с многочислените си басейни, клубове, необикновено вкусна храна, яхти и звезди. Около всичко това пък са ситуирани хиляди маслинови дървета.

Новата елитна дестинация. Така Джени Саутън, създател на Globetrender разказва Бодрум, като добавя: „ Това е новата гореща точка за модели и звезди “.

Бодрум кале или Бодрумската цитадела е друга от забележителностите на курортното градче. Нейната история датира от XV век.

Улиците на Бодрум също са впечатляващи, само че какво да кажем за пристанището, на което могат да се видят яхти за милиони.



В случай, че посетите Бодрум не пропускайте и локалните пазари, на които може да видите да се продава всичко – от риба до подправки, плодове, зеленчуци, зехтин и други

През предходната година в Бодрум даже почиваше Алиан Ибрагимов. Казахстанският милиардер бе видян на своята яхта I Dynasty.

През 2013 година на отмора в Бодрум бе и Роман Абрамович. Един от най-богатите руснаци също бе там на яхатата си, носеща името Eclipse.Един от най-лукзозните хотели в курорта е Mandarin Oriental, където цените стартират от 568 $ на вечер и могат да доближат до 1000 $.

В случай, че желаете цялостно успокоение, това ще ви коства сред 1400 и 23 000 $ на вечер. Срещу тази цена може да наемете разнообразни типове вили, всяка от които има разполагаем и личен басейн.



Други от първокласните хотели в Бодрум са: Lux Bodrum, Nikki Beach и Bodrum Edition. 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР